Menu
A+ A A-

Prezentare proiect Recomandat

Fundația Antreprenoriat Social a început din data de 31 martie 2014 implementarea proiectului “Formare UTilă a resurselor Umane RuralE – FUTURE” în parteneriat cu Camera de Comerţ și Industrie a Judeţului Mureș, Fundaţia Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea, Camera de Comerţ și Industrie Prahova și SC Indice Consulting and Management SRL.

Proiectul are o duratăde 1 an și 6 luni, desfășurându-se în perioada 31 martie 2014 - 30 septembrie 2015, cu o valoare  totală eligibilăde 11.654.560,37 lei.

Obiectivul general al proiectului este creșterea mobilităţii și capacităţii de ocupare pentru 740 de persoane (persoane implicate în agricultura de subzistenţă și persoane inactive), pe o perioadă de 18 luni.

Obiectivele specifice sunt:  

O1 - informare privind piaţa muncii și consiliere profesionalăși dezvoltarea de abilităţi necesare pentru găsirea unui loc de muncă, pentru 740 de persoane; 

O2 – creșterea și diversificarea competenţelor profesionale în domenii non-agricole pentru 526 de persoane; 

O3 - dezvoltarea competenţelor antreprenoriale în vederea iniţierii unei afaceri în mediul rural pentru 450 de persoane; 

O4 - organizarea a 6 burse locuri de muncă în vederea facilitării accesului grupului ţintă la ocupare.

Grupul ţintă este reprezentat de: 

200 de persoane ocupate în agricultura de subzistenţă

540 de persoane inactive

Grupul ţintă va proveni din mediul rural al regiunilor Sud-Vest, Centru, Sud-Muntenia, necesitând adaptare la cerinţele pieţei non-agricole. 

Activităţile pe care le vom derula în cadrul proiectului sunt:

Activităţi de mediere, informare și consiliere profesională – ne propunem informarea grupului ţintă cu privire la evoluţia pieţei muncii, stabilirea traseului profesional, instruirea în metode și tehnici de căutare a unui loc de muncă și acordarea de sprijin în găsirea unui loc de muncă prin organizarea de burse a locurilor de muncă.

Cursuri de informare profesională – ne propunemorganizarea și desfășurarea de cursuri de formare profesională pentru grupul ţintă în vederea adaptării competenţelor la cerinţele pieţei muncii în sectoare non-agricole.

Cursurile de formare profesională propuse sunt din domenii precum:  

alimentaţie publică – cursuri de calificare 

estetică– cursuri de calificare   

îngrijitor bătrâni/copii – cursuri de calificare

IT – curs de perfecţionare

Acţiuni de consiliere și asistenţă în vederea dezvoltării antreprenoriatului – ne propunem  încurajarea grupului ţintă în vederea dezvoltării de activităţi independente sau afaceri proprii în mediul rural și oferirea de asistenţă în deschiderea de activităţi independente.

Acţiuni inovatoare cu scopul creșterii ocupabilităţii – urmărim dezvoltarea unei platforme care va oferi suport în acţiunile de creștere a ocupabilităţii (consiliere, mediere, antreprenoriat, formare profesională) pentru grupul ţintă, precum și realizarea de ghiduri de bună practică. 

Pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați:

Valentin Cismaru – Manager proiect – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Fundaţia Antreprenoriat Social: Anca Săvoiu-Cismaru – Coordonator parteneri - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Camera de Comerţ și Industrie a Judeţului Mureș: Stela Bățaga – Coordonator parteneri - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Fundaţia Centrul de Pregătire Profesională Vâlcea: Gheorghe Rizoiu – Coordonator parteneri - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Camera de Comerţ și Industrie Prahova: Ciobanu Maria – Coordonator parteneri - Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

SC Indice Consulting and Management SRL: Carmen Constantin – Coordonator parteneri – Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013 „Investeşte în oameni!”, axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, domeniul major de intervenţie 5.2 „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă.”

2149 comentarii

Login pentru a posta comentarii
înapoi la partea de sus