Menu
A+ A A-

Caravana Gusturilor Romanesti ajunge in comuna Scundu din judetul Valcea

Comuna Scundu este asezata in partea central-estica a judetului Valcea, la circa 40 de km fata de resedinta judetului, municipiul Ramnicu Valcea, si la 20 de km fata de municipiul Dragasani, centrul recunoscutelor podgorii cu acelasi nume.

Pe teritoriul actualei comune au existat asezari dacice, aici fiind descoperite cateva monede anterioare anului 101 d. Hr. Cea mai importanta descoperire din epoca romana de la Scundu este tezaurul de la Paduretu. Descoperirea a fost facuta in anul 1955 cand in partea nordica a Dealului Poieni au fost scosi la lumina 3000 de dinari antonieni de argint.

Caravana va ajunge la Scundu duminica dimineata, desi echipe din cadrul proiectului sunt prezente in zona toata saptamana trecuta. Expertii Centrului de Pregatire Profesionala Valcea impreuna cu echipa Fundatiei Antreprenoriat Social se deplaseaza in aceste zile in localitate pentru a sta de vorba cu satenii si a le povesti despre evenimentul ce urmeaza sa se desfasoare la ei in comuna. 

Trebuie mentionat ca am fost nevoiti sa ajustam calendarul evenimentelor. Oameni harnici si gospodari, buni agricultori, satenii au fost foarte interesati de cursurile de bucatarie din proiect, insa ne-au sugerat sa nu aducem caravana in localitate in alte zile decat sambata sau duminica. Restul saptamanii, oamenii sunt la camp, mai ales acum, cand trebuie sa culeaga recolta sau sa pregateasca terenurile pentru anul viitor.

Asa cum ne-am asteptat, am intalnit multi tineri in comuna, dornici sa invete o meserie. De bucatarie s-au aratat mai interesate doamnele, desi vestea ca vor avea parte de demonstratii culinare i-a incantat chiar si pe domni, care au recunoscut ca le-ar placea sa se specializezeintr-ale bucatariei, mai ales daca e vorba de bucatarie traditionala. 

Este joi si se intrevede o mare adunare la acest sfarsit de saptamana. Ne propunem ca prin aceste evenimente sa motivam persoanele din comuna Scundu sa participle la activitati de formare profesionala in cadrul proiectului nostru, pentru imbunatatirea adaptabilitatii acestora la nevoile si la evolutia pietei muncii.

19325 comentarii

Login pentru a posta comentarii
înapoi la partea de sus